Våra snickare i Ludvika utför Nybyggnationer, Totalentreprenad, Köksrenoveringar, Panelbyten och mycker mer

En renovering kan göras på många olika sätt och i olika omfattning. Du kan göra den själv eller anlita hantverkare. En totalrenovering innebär ett mer omfattande arbete där golv tas bort, tak förnyas, rör dras om och oftast dras ny elektricitet. Många gör annars en uppfräschning av hemmet i form av nya ytskikt och det är en mindre omfattande renovering, men som ger ett omedelbart lyft till bostaden. Våra snickare i Ludvika kan utföra nybyggnationer, totalentreprenad, köksrenoveringar, panelbyten och mycket mer. Vi kan hjälpa dig att komma igång med renoveringen om du kontaktar oss via formuläret här på sidan.

Nybyggnationer och totalentreprenad i Ludvika

Det är en stor dröm för många att få bygga ett eget hus och bestämma exakt hur det ska se ut. När du ska bygga hus är det första du behöver en tomt. Det smidigaste för dig som privatperson är sedan att göra nybyggnationen på totalentreprenad i Ludvika. Det betyder att det är en entreprenör som sköter om allting för bygget. Det du som beställare behöver tänka på är planeringen och budgeten, hur mycket tid du maximalt har tills bygget måste vara färdigt och till vilket pris. En nybyggnation kan ta lång tid och du kan behöva ha dubbelt boenden under tiden. Då kan kostnaderna snabbt dra iväg.

Fördelarna genom att ta en totalentreprenad 

  • En totalentreprenad behöver nödvändigtvis inte vara för ett nybygge utan det kan vara för en renovering eller tillbyggnad
  • Fördelen är att vid en totalentreprenad har du bara kontakt med ett företag
  • Sedan är det företaget som lejer underentreprenörer för specifika uppgifter
  • Att ta något på totalentreprenad kan vara lite dyrare men om du inte har erfarenhet som byggherre kan den extra kostnaden snabbt tjänas in
  • Ett projekt som inte löper smidigt drar ofta på sig många extra kostnader i form av maskinhyror, arbete som inte hinner bli klart och liknande
  • Om du funderar på vad som är bäst för dig uppmanar vi dig att kontakta oss redan idag.

Renoveringar i Ludvika

Ytskiktsrenoveringar är en mindre omfattande renovering som går ut på att byta ytskikt som golv och väggfärg eller tapet. Det är givetvis viktigt att arbetet utförs av en utbildad golvläggare eller målare för att det ska bli så bra som möjligt. Många väljer även att byta kök när de byter ytskikt. En köksrenovering kan även den ha olika omfattningar, en del väljer att byta köksstommar och maskiner, medan andra är nöjda med nya köksluckor. Ha i åtanke att det finns möjlighet att utnyttja ROT-avdrag på arbetskostnaden. Om du funderar på att göra en renovering är det smidigt att kontakta oss via formuläret här på sidan.


En totalrenovering där panel, gipsskivor, rör och elektricitet ofta byts ut är ett betydligt större arbete och tar mer tid än en ytskiktsrenovering. Vid en totalrenovering görs ofta både badrummet och köket om, nya vattenrör dras för att ersätta gamla rör, ny elektricitet med alla kablar kopplas och det är även vanligt att ta ned och sätta upp olika innerväggar. En del passar även på att renovera fasaden då. När en fasad börjar bli lite sliten är det dags att renovera för att undvika att det blir exempelvis fuktskador. Många väljer även att byta fönster i samband med fasadrenoveringen. De vanligaste fasaderna vi renoverar är murbruksfasader och träfasader. Kontakta oss!

Alltid kostnadsfri platsbesök & offert i Ludvika

TC Byggtjänsts snickare i Ludvika har lång erfarenhet av branschen och kunskapen som krävs för såväl stora som små projekt. Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så tar vi fram en skräddarsydd lösning efter dina behov och önskemål.